måndag 2 februari 2015

Lär känna Malin Steding

Idag ska vi lära känna mig. Så trevligt!

Malin

Vem är du och vart kommer du ifrån?

Jag heter Malin Steding och kommer från Luleå. Här har jag bott i princip hela mitt liv med avbrott för några kortare avstickare till Skellefteå, Kalix och Sundsvall.
Jag bor strax utanför Luleå i en by som heter Örarna Vårt hus ligger på en udde alldeles vid havet och just i skrivandets stund känner jag mig mer eller mindre insnöad pga allt stormande och snöande som varit de senaste dagarna. Jag bor här tillsammans med min man Mats och våra tre katter.


Hur är du som person?

Jag kan säkert upplevas som en rätt lugn person men jag kan ha ett rätt hett temperament. Inte så att jag går och blir arg på minsta lilla men om jag blir dåligt behandlad eller någon beter sig illa mot någon annan så kan jag gå i taket. Fast jag är dålig på att konfrontera, jag går hellre undan.
Annars är jag en kreativ människa med många idéer och alldeles för lite tid. Jag blir stressad med jämna mellanrum och tycker mig sällan hinna med det jag vill. Jag anser mig själv vara snäll och lojal och jag bryr mig verkligen om mina nära och kära. Sen är jag en stor nostalgiker.


Vad har du gjort tidigare i livet?

Jag har jobbat med en massa olika saker, helt skilda från varandra. Jag har nog varit en sökare. Ibland har jag känt mig dålig för att jag inte hittat rätt och gått raka vägen till målet via utbildning och anställningar.
Däremot tror jag att jag genom mitt sökande har fått en massa erfarenhet som jag inte skulle ha fått annars.
Jag började mitt arbetsliv med att jobba inom media. Jag hade praktik på SR och fick sedan olika projektanställningar på SVT. Jag har jobbat med olika kort- och långfilmsproduktioner.
Men efter ett tag kände jag att jag ville ha något mer stabilt. Det var en stress att ständigt jaga nya projekt och inte veta om man hade jobb nästa månad.
Jag vikarierade på dagis ett tag innan jag fick jobb på universitetet där jag jobbade med videokonferenser och bokningar av detta för distansutbildningar.
Efter det jobbade jag några år på McDonalds. Det var där som jag lärde mig att vara stressad. Det var både roligt och jobbigt men blev även rätt enformigt.
Så jag sökte in på Axelsons i Stockholm och pluggade till Friskvårdskonsult. Efter den utbildningen utbildade jag mig även inom taktil beröring och babymassage. Jag startade eget och jobbade med detta tills jag fick problem med min axel. I och med en operation och sjukskrivning så lade jag ner mitt företag. Det var för tungt att massera när jag inte hade en frisk axel.
Då började jag jobba på Biltema. Och där var jag fram till förra våren när jag av olika anledningar valde att sluta.
Då hade jag under några år jobbar med mitt företag Luna Dsign på deltid och hobbynivå. Jag bestämde mig för att satsa på mitt eget företagande fullt ut. Ett beslut som känns väldigt bra.


Vad gör du helst på fritiden?

Jag älskar att fotografera, resa och pyssla. Med pyssla så är det sådant som rör hem och hus men också att pyssla med pyssel. Att lägga pussel är också något jag gillar. Det är som yoga för hjärnan. Man kan slappna av och bara koncentrera sig på den biten man håller i handen just då.
Sen tycker jag mycket om att vara med min familj.


Finns det något du in princip alltid har med dig? Något du helst inte vill vara utan?

Det ska vara min kamera då. Jag har alltid fotat och förevigat alla stunder och situationer. Och mina katter, fast de har jag dock inte med mig överallt!


Du har valt att starta ett företag med en person som bor i en helt annan del av landet, typ 100 mil bort. Hur kommer det sig?

Som jag berättade tidigare så stod jag utan jobb förra våren. Jag hade smått panik och visste inte hur jag skulle göra och vilket ben jag skulle stå på. Eller våga stå på.
Jag mailade Stina och bad om lite råd och tankar från hennes sida och fick ett så härligt mail till svar.
Hon tyckte att vi skulle försöka hitta på något tillsammans. Efter en hel del funderande och diskuterande kom vi tillslut fram till att vi skulle starta vårt företag Luna & Juliet. Det känns oerhört spännande och jag känner mig trygg med Stina.


Hur kom du och Stina egentligen i kontakt med varandra?

Jag sökte återförsäljare för mina Lunafigurer och kontaktade Stina för att höra om hon skulle vara intresserad av att sälja dem i sin butik. Hon var väldigt snabb på att svara och köpte in några figurer för att testa. Det gick tydligen jättebra för sedan dess har jag sålt mina figurer hos Juliet.


Vad fick du för intryck av henne?

Sprudlande glad och färgsprakande är det första jag kommer att tänka på. Oerhört vänlig, trevlig och trygg. Jag var förbi hennes butik när jag var nere på Formex för några år sedan och efter det mötet kände jag mig så fylld av energi och var så himla glad.


Vad var det som gjorde att ni bestämde er för att samarbeta?

Det var väl hennes förslag till mig som gjorde att jag började fundera på det. Jag kände snabbt att det var något jag ville göra.


Hur kompletterar ni varandra?

Stina är den utåtriktade, den vågade, den som pratar med allt och alla och gör det fenomenalt bra. Hon har dessutom kunskapen och erfarenheten av att ha skapat barnkläder och varit i den branschen så pass länge. Hon vet vad som är bra och vad folk vill ha. Hon har redan etablerade kontakter med en massa folk.
Jag är den mer diskreta av oss. Jag smyger i kulisserna och utför i tystnad det som ska fixas. Jag lyssnar på henne och förundras. Jag skapar mönster och illustrationer och är den av oss som är mest insatt i cybervärlden och sociala medier. Det är jag som fixar och trixar med tekniken.


Vad ser du fram emot just nu? Jobbmässigt, privat och allmänt.

På jobbfronten ser jag fram emot att ha något mer konkret. Något att ta på. Vi har börjat och vi är på väg framåt så jag ser med glädje fram emot allt som komma skall.
Privat ser jag fram emot att komma i bättre form. Jag har börjat träna och känner redan nu att energin och rörligheten blivit bättre. Jag ser även fram emot att vi ska komma iväg på vår bröllopsresa.
Allmänt så ser jag fram emot ljuset och våren.


Vad är dina bästa sidor?

Min kreativitet och mitt driv. Att jag faktiskt är rätt bra på att lära mig genom att iaktta och testa mig fram.


Vad älskar du mest med ditt jobb? Och vad är det värsta?

Det bästa är att jag själv bestämmer. Att jag får vara kreativ och göra det jag älskar. Det är underbart när man får respons av kunder som är nöjda med sina produkter.
Det värsta är väl att jag har svårt att tycka att det är ett riktigt jobb. Svårt att känna mig seriös när jag sitter hemma och jobbar.


Vilken årstid tycker du bäst om? Varför?

Jag gillar alla årstider på sitt sätt. Jag uppskattar att bo i ett land som har dessa skiftningar.
Våren är underbar när solen skiner och det droppar från taken. Sommaren är ljuvlig när det är perfekt temperatur och allt är lugnt och stilla. Hösten med  sina underbara färger och sin kyliga klara luft gör att man blir kall om näsan. Vintern är så vacker och det är mysigt att sitta inne och tända ljus och slippa gå ut! Vinterhalvåret är dock lite för lång här uppe.


Vilken är din favoritfärg?
Jag gillar blått. I klara nyanser. Men även gult, oranger, grönt och rosa....och rött...och lila...


Vad får dig att skratta?

Americas Funniest Homevideos! Jag kan skratta tills jag tappar luften!


Vad får dig att gråta?

Tanken på att något ska hända min familj. Djur och människor som lider. Sorgliga filmer.


Vilken är din favoritmaträtt?

Flygande Jakob, den vegetariska varianten.


Vart skulle du vilja resa om du fick välja fritt?

Australien och Hawaii.


Har du något favoritdjur?

Katter, lemurer och tvättbjörnar.


Vad är det bästa rådet du följt?

Att man ska våga testa och misslyckas. Det är så man utvecklas.


Vad tycker du är viktigt hos en person?

Att man är snäll, omtänksam, ärlig och har humor. Att man är sig själv och inte gör sig till.


Om du skulle vara med i OS, vilken gren skulle du passa bäst för?

Hmmmm....jag är totalt ointresserad av sport och är allt annat än vältränad. Vad ska man välja....vad finns det för grenar...måste googla....jo, beachvolley! Jag gillar att spela volley. Nu pratar vi inte mer om det!

Tack för mig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar